Nyhet

Iggy Pop släpper ny singel från kommande album

Punklegenden annonserar nytt partnerskap, ny platta och ny singel.

Som ett första smakprov på nästa album släpper Iggy Pop singeln Frenzy.

”Jag är snubben utan tröja som rockar, Andrew och Gold Tooth fattar det, och vi gjorde en platta tillsammans på klassiskt vis. De som är med och spelar är grabbar jag känt sen de var barn och musiken kommer slå skiten ur dig. Ha en toppendag.”, hälsar Iggy i ett uttalande som utannonserar artistens nya partnerskap med Atlantic Records och Andrew Watts Gold Tooth Records, enligt NME.

I inlägg på Instagram avslöjar Iggy att singeln släpps om exakt en vecka, den 28 oktober. Han har också delat vad som verkar vara ett utdrag ur texten till låten:


Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Iggy Pop Official (@iggypopofficial)


 

Musikern och producenten Andrew Watt har tidigare jobbat med artister som Ozzy Osbourne, Post Malone och Justin Bieber. Nu producerar han alltså Iggy Pops nästa album, som blir det första sedan Free från 2019.


”Jag fattar fortfarande inte att han lät mig göra en platta med honom. Jag är ärad. Det blir inte coolare. Det här albumet skapades för att spelas så högt som din stereo tillåter … skruva upp och håll i …”, säger Watt i ett uttalande, enligt NME.

Tidigare i år kammade Iggy Pop hem Polarpriset, som han mottog vid en ceremoni i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Flera svenska artister tolkade många av hans låtar, se några av dem här:

LÄS OCKSÅ: THE ROLLING STONES PÅ GÅNG MED NYTT ALBUM


ANNONCE