Nyhet

Iggy Pops kritik mot Grammys: "Jag hatar de människorna"

"De vill att jag ska vara en utställning i deras museum eller något."

För tre år sedan blev rockikonen Iggy Pop tilldelad Lifetime Achievement-priset av den prestigefyllda Grammyorganisationen, men har efteråt erkänt att han inte var helt säker på om han skulle acceptera äran, rapporterar NME.

– Grammys ville fortsätta prata med mig i telefon och jag sa till min manager: "Jag vill inte prata med dem. Jag hatar de människorna. De vill att jag ska vara en utställning i deras museum eller något", berättade Pop till Classic Rock och fortsatte:

– När jag till slut pratade med kvinnan från Grammisgalan ett par månader senare sa hon: "Vi ger dig Lifetime Achievement. Utan dig finns det ingen Lil Nas X och det finns ingen Billie Eilish". Enligt henne är du en direkt länk till artisterna som är överst på vår prislista i år.


Iggy Pop släppte sitt 19:e soloalbum, Every Loser, i fredags. Albumet innehåller en mängd stora namn, inklusive Guns N’ Roses Duff McKagan och Red Hot Chilli Peppers trummis Chad Smith. Den bortgångne Foo Fighters-trummisen Taylor Hawkins, som gick bort förra året, bidrog också till skivan.

Genom att recensera Every Loser skrev GAFFA:

"Att han inte väcker den rädsla som han en gång gjorde står tämligen klart, och det vet han nog också själv. Men faktumet till trots stoppar det honom inte från att höja volymen, likt en stor hyllning till det som gjorde honom till det han är".


LÄS OCKSÅ: AC/DC försökte värva Iggy Pop: "Jag var inte vad de behövde"

ANNONCE