Nyhet

Iggy Pop: "Jag förstod aldrig riktigt Foo Fighters förrän jag såg dem live"

Den bortgångne Taylor Hawkins, trummis i Foo Fighters, är med på Iggy Pops nya album Every Loser.

Iggy Pop förbereder sig för att släppa sitt 19:e soloalbum, Every Loser, den 6 januari nästa år. Skivan innehåller flera stora gästartister, såsom Guns N' Roses Duff McKagan och Red Hot Chili Peppers Chad Smith.

Det har även bekräftats att den bortgångne Taylor Hawkins förekommer på skivan. När han pratade om Foo Fighter-trummisen i en ny intervju med Audacy, sa Pop:

– Det var en otrolig energi som den där killen hade. Han spelade mig också i en film. Han var jag i CBGB-filmen, och på en affisch var hans mage som min mage. Han spelar två spår på albumet, och han fick verkligen låtarna att komma till liv.


Iggy Pop förklarar att han först träffade Hawkins 2015 när han öppnade för Foo Fighters på Milton Keynes Bowl, följt av den planerade konserten på Wembley Stadium som senare ställdes in på grund av Dave Grohls brutna ben, vilket han orsakade sig på en spelning på Ullevi i Göteborg.

– Jag förstod aldrig riktigt Foo Fighters förrän jag såg dem live. När jag stod där vid sidan av scenen och lyssnade på vad Hawkins gjorde var det som en utanför kroppen-upplevelse, berättar Pop.

Han fortsätter:


– Det var så avancerat, kraftfullt och obevekligt. Högt detaljerat på samma gång. Han var en väldigt intensiv kille, och hade mycket energi – som en hundvalp som var för stor.

LÄS OCKSÅ: "LISTA: Foo Fighters bästa låtar – som du sällan hör"

ANNONCE