Nyhet

LYSSNA: Tidigare Daft Punk-medlemmen delar ny musik

Den ena hälften av Daft Punk, Thomas Bangalter, fortsätter sin musikaliska resa långt bort från robotar och ny teknologi.

Thomas Bangalter, mer känd som en del av den franska elektroniska musikduon Daft Punk, har delat en ny NTS-mix tillsammans med sitt första soloalbum på över tjugo år, Mythologies. Enligt NTS beskrivs den timslånga mixen som en utforskning av orkestrala ljud, pianostycken och mer.

Mythologies var ursprungligen tänkt som en balettpartitur och framfördes för första gången på Grand Théâtre De Bordeaux i juli förra året. Det nya soloalbumet markerar en ny riktning i Bangalters musikkarriär efter uppbrottet med Daft Punk 2021, som han grundade tillsammans med Guy-Manuel De Homem-Christo.

Bangalter berättade nyligen om sina skäl till att avsluta samarbetet med Daft Punk. Han förklarade att han ville distansera sig från det teknologiinfluerade ljudet som kännetecknade duon. Bangalter menade att projektet hade suddat ut gränsen mellan verklighet och fiktion med sina robotkaraktärer. 


Efter att Daft Punk-historien avslutats kände han att det var intressant att avslöja en del av den kreativa processen som är grundad i mänsklig skaparkraft snarare än algoritmer, vilket Mythologies och den nya mixen är ett smakprov på.

Lyssna på Bangalters NTS-mix här

LÄS OCKSÅ: KLASSIKERN - Discovery - Daft Punk 


ANNONCE