Nyhet

Paul Simonon om återföreningsplanerna: "För mig var The Clash över"

Basisten och sångaren hade inte velat föra samman bandet ens för tio miljoner kronor.

Den 67-årige basisten i den legendariska punkrockgruppen The Clash säger att ryktena var sanna att han och den bortgångne gitarristen och medvokalisten Joe Strummer och sångaren Mick Jones förde samtal om att återförenas på 90-talet efter att ha skilts åt 1986.

Paul Simonon insisterar dock på att det fanns "många anledningar" till att de inte återförenades, inklusive hans bråk med Mick Jones. För MOJO Magazine berättar han:

"Det pratades mellan mig, Joe, Mick och Micks manager, Gary Kurfirst. Men det hände inte av många anledningar. Jag blev förbannad på Mick. Jag sa: 'Jag vill inte göra det'. Mick sa: 'Varför inte? Du får en miljon pund'. Det gjorde mig ännu mer förbannad. Så jag sa: 'Jag vill ha en jävla miljon pund'. Jag tror att han blev lite chockad över att jag inte var sugen på idén".


Paul tillade: "Och jag tror inte att Joe skulle ha velat göra det heller. För mig var The Clash över".

En månad efter Joes död i december 2002, valdes bandet – inklusive originaltrummisen Terry Chimes – in i Rock And Roll Hall Of Fame i januari 2003. London Calling-musikerna var också inbjudna att uppträda vid ceremonin, men återigen, Paul var inte intresserad.

"De ville att vi skulle spela på scenen vid ceremonin. Jag sa: 'Jag gör inte det'. Så Joe sa: 'Ok, vi kanske får Mani att göra det'. Jag sa: 'Okej, fortsätt då...'", berättar Simonon till tidningen och fortsätter:


"Jag var inte intresserad av den typen av utmärkelser. Jag vill inte ha en klapp på axeln".

Paul fortsatte spela i The Good, The Bad & The Queen som släppte sitt självbetitlade debutalbum 2007. Uppföljaren Merrie Land kom 2018.

LÄS OCKSÅ: Paul Simonon anonym aktivist


ANNONCE