Nyhet

Efter anklagelserna – Beyoncé raderar Lizzo från låttext

Under tisdagen lämnades en stämningsansökan in av världsartisten Lizzos tidigare dansare. De anklagar henne bland annat för sexuella trakasserier, diskriminering och vikthån. Nu väljer Beyoncé att ta bort hennes namn från hitlåten Break My Soul.

Lizzo, vars egentliga namn är Melissa Viviane Jefferson, och hennes produktionsbolag anklagas för att de har skapat en ohälsosam arbetsmiljö.

Enligt den stämningsansökan som skickats in till en domstol i Los Angeles på tisdagen ska dansarna ha utsatts för flera kränkningar under tiden de varit anställda av Lizzo. Dels handlar det om sexuella trakasserier, diskriminering och vikthån.

Trots stor medial uppmärksamhet har världsartisten ännu inte kommenterat anklagelserna.


Men det är inte bara i traditionella och sociala medier som Lizzos påstådda agerande uppmärksammats. Under Beyoncés senaste konsert i Boston den 1 augusti valde hon att ta bort Lizzos namn från hitlåten Break My Soul där hon ropar ut namn på flera inflytelserika svarta kvinnor under musikhistorien.

Istället sjöng Beyoncé sångerskan och låtskrivaren Erykah Badus namn en extra gång.

Varken Beyoncé eller hennes representanter har svarat på frågan om huruvida utelämnandet av Lizzos namn var medvetet efter de senaste anklagelserna mot artisten, skriver Billboard.


Se klipp från Beyoncés Break My Soul-framträdande i Boston nedan:


LÄS OCKSÅ: Lizzo stäms av sina tidigare dansare

ANNONCE