Nyhet

José González debutalbum firar 20 år – ger ut jubileumsutgåva

Dessutom väntar en exklusiv jubileumskonsert på Way out west den 12 augusti.

I år fyller det stilbildande debutalbumet Veneer av José González 20 år. Efter ett par år av hypade spelningar i början av 2000-talet gjorde skivan ett omedelbart avtryck med sin lika lågmälda som uttrycksfulla briljans och cementerade José González som en Sveriges mest unika och sedermera internationellt framgångsrika artister.

Idag släpps en första singeln från det kommande albumet, live-versionen av Hints från bonus LP:n till jubileumsutgåvan. I videon nedan kan du höra låten från Göteborgshus den 11 December 2003.


Den 12 augusti framför González den enda Veneer-jubileumskonserten i Sverige i år på Way Out West i Göteborg. Tidigare under året har han framfört denna på bland annat Sydney Opera House under tre utsålda kvällar och under två utsålda kvällar på The Barbican i London.

20-årsjubileums utgåvan av Veneer kommer att släppas som ett limiterat, färgat dubbelalbum – dels på vinyl, dels digitalt via Telegram, City Slang och Playground den 27 oktober 2023. Vinylutgåvan släpps i begränsad upplaga, individuellt numrerad, med en 24-sidors booklet med exklusivt innehåll; unika bilder, flera essäer, och en retrospektiv "låt för låt"-tillbakablick av José.

Foto: Jonas Jörneberg
Foto: Jonas Jörneberg


 

LÄS OCKSÅ: José González: "Det är viktigt att läsa på om hur vi alla funkar"

ANNONCE