Nyhet

Bandets irritation: "Ville bara att publiken skulle vara tyst"

En publik i rungande allsång brukar vara tecken på en lyckad konsert, men inte när det gällde rockgruppen Queens tidiga spelningar.

I en intervju med tidningen Total Guitar Magazine avslöjar Brian May att fansen sång brukade irritera bandet, skriver NME. Queen tyckte i stället att de borde lyssna på de texter de ägnat timmar åt att skriva.

"Jag var på en Led Zeppelin-konsert och jag kan inte minnas att folk sjöng med i Communication Breakdown eller vad de nu spelade. När Zeppelin spelade så lyssnade de. Då tänkte på våra konserter: varför lyssnar ni inte era jävlar i stället för att sjunga?"

Gitarristen minns särskilt en konsert i Bingley Hall i Midlands, England, i slutet av 1970-talet när publiken sjöng vartenda ord i varje sång, vilket var ovanligt på den tiden.


"De var ostoppbara. När vi gick av scenen såg vi alla förvånat på varandra och jag sa till Freddie Mercury att i stället för att bekämpa det här borde vi kanske uppmuntra och utnyttja den extra energin som det gav".

Nyligen lanserade Queen YouTube-serien "Queen: The greatest live" som i 50 avsnitt bjuder på unikt livematerial från arkivet, framträdanden och intervjuer bakom kulisserna från bandets fem decennier.

LÄS OCKSÅ: LISTA: Queens bästa låtar – som du sällan hör


ANNONCE