Nyhet

Freddie Mercurys bostad till salu – för 390 miljoner kronor

Queen-frontmannen Freddie Mercurys gamla bostad är till salu. Mary Austin, en nära vän och tidigare flickvän till Mercury, ärvde huset efter hans död och begär nu över 390 miljoner kronor för fastigheten.

Freddie Mercurys bostad, känt som Garden Lodge, var hans hem under hans sista elva år. Han förvärvade egendomen 1980 för 500 000 pund, motsvarande cirka 6,5 miljoner kronor idag.

Efter hans bortgång 1991 överlämnade han huset och dess innehåll till Mary Austin, en nära vän och tidigare partner. Förra året sålde hon alla Mercurys ägodelar genom en auktion, och nu är det dags att sälja själva fastigheten.

– Ända sedan Freddie och jag gick in genom den mytomspunna gröna dörren har det varit en plats för frid, en äkta artistbostad, och nu är det dags att lämna över den känslan till någon annan, säger Austin till CNN.


Priset för fastigheten är satt till 30 miljoner pund, motsvarande över 390 miljoner kronor.

Tidigare innehöll bostaden bland annat flygeln där Mercury komponerade Bohemian Rhapsody samt kläder och rekvisita från hans turnéer. Men efter auktionen förra året är huset tomt på dessa minnen.

– Det har varit ett nöje att bo här, där jag har så många fantastiska minnen. Nu när det är tomt är det som att jag transporteras tillbaka i tiden till då vi såg det för första gången, säger Austin till CNN.


LÄS OCKSÅ: Sista bilderna tagna på Freddie Mercury i Queen – säljs som NFTs

ANNONCE