Nyhet

Ex-Metallica-basisten arbetar på nya projekt: "Det blir högljutt igen"

"Jag har ett par järn i elden."

Den forne Metallica-basisten Jason Newsted har arbetat med sitt bluegrassprojekt, Jason Newsted and the Chophouse Band, i flera decennier, och hade nyligen börjat införliva fler metalinfluenser i bandet.

Men nu går han bestämt tillbaka till det tunga, som han förklarade i en intervju med Gator 98.7FM

"De senaste veckorna har jag provspelat gitarrspelare för ett tungt projekt. Jag är tillbaka på bas och sjunger med en metalltrummis – kontrabas – du vet, det blir högljutt igen. Så jag har ett par järn i elden. Jag håller på att sätta ihop två nya projekt just nu".


Utöver de nya projekten sa Newsted att han hade arbetat på det första Chophouse Band-albumet:

"Jag tillbringade sex månader förra året med att sätta ihop The Chophouse Band Volume 1. Chophouse Band har varit tillsammans och gjort musik sedan 1992. Så det var vårt första album efter 30 år. Jag ägnade mycket tid åt det. Och sedan, när jag väl fått det under bältet, kliver jag på ett sätt tillbaka in i det tunga nu".

Jason Newsted var medlem i Metallica från 1986-2001 och spelade bas på deras album ... And Justice For All (1988), Metallica (1991), Load (1996) och Reload (1997). Han lämnade senare för att fokusera på andra projekt.


LÄS OCKSÅ: Metallica har den mest felhörda låten – enligt ny studie

ANNONCE