Nyhet

José González släpper dokumentärfilm och ger sig ut på unik turné

Den nya dokumentären porträtterar den hyllade musikern och är det första stoppet på en turné fylld av filmvisning, djupgående samtal och liveframträdanden.

Den nya dokumentären A Tiger In Paradise som porträtterar den hyllade musikern José González har världspremiär på den internationella filmfestivalen CPH:DOX den 18 mars.

Det är också det första stoppet för turnéföreställningen An Exclusive Evening With José González som förutom filmvisningen även innehåller ett djupgående samtal med artisten och ett liveframträdande där han framför några låtar.

Dokumentären produceras av den flerfaldigt Oscarsnominerade och Guldpalmenvinnande filmbolaget Plattform Produktion (Triangle Of Sadness och The Square) och för regi står Josés vän och samarbetspartner Mikel Cee Karlsson.


Visningen av filmen följs av ett djupgående samtal mellan José González och regissören Mikel Cee Karlsson där de behandlar de teman som filmen bygger på och hur de anknyter till Josés musik, texter och syn på världen. I samband med detta kommer José även att spela några av sina mest personliga och älskade låtar.

– Jag är väldigt spänd inför att presentera det här föreställningen tillsammans med Mikel. Han är otrolig på att plocka upp subtila idéer i musiken och i våra samtal för att sen ge dom liv i musikvideor, och nu i den här dokumentären, berättar artisten och fortsätter:

– Detta "hybrid"-evenemang är en fantastisk möjlighet att ge fansen en djupare inblick i filmens teman och till några av mina låtar, men även till min personliga historia som jag inte delat med mig av på det här sättet innan.


Se trailern till A Tiger In Paradise nedan.

An Exclusive Evening With José Gonzaléz inleds i Köpenhamn den 18-20 mars i samband med CPH:DOX och hittills bekräftade datum är även Barcelona den 26 april och Berlin den 28 april. Nya datum och städer tillkommer fortlöpande. Turnén med specialföreställningar kommer till Sverige under hösten 2023.

LÄS OCKSÅ: José González: “Det är viktigt att läsa på om hur vi alla funkar”


ANNONCE