Nyhet

Rihanna uppträder på Oscarsgalan

Världsstjärnan kommer framträda den svenskskrivna Black Panther-låten.

Rihanna, som nyligen framfört årets NFL Super Bowl halvtidsshow, kommer att framföra sin Oscars-nominerade låt Lift Me Up på scenen den 13 mars.

Låten framfördes och skrevs av artisten tillsammans med Black Panther: Wakanda Forever-regissören Ryan Coogler, Tems, och svenska Ludgwig Göransson, filmens kompositör.

I oktober förra året förklarade Coogler hur han övertygade Rihanna att gå med i Marvel-projektet, efter att inte ha släppt ny musik sedan hennes album Anti år 2016.


"Jag kan inte ta åt mig äran för det", berättar Coogler, till tidningen Metro. "Vi har en otrolig kompositör, Ludwig Göransson, som också är musikproducent, han har ett bra rykte. Han gjorde This Is America med Childish Gambino".

Han fortsätter:

"Titta, Rihanna har gett oss en hel karriär, en hel katalog av musik och nu har hon gett oss smink och kläder och jag tror att världen skulle förstå om hon stängde av sin mikrofon, och jag förstår helt för jag älskar hennes musik och jag känner att hon har gett allt som [vi] kan begära".


"Men sanningen är att vi letade efter en stor artist som kunde berätta historien om filmen, omfamna filmens teman och presentera dem för publiken i en annan förpackning".

Rihanna diskuterade nyligen sitt nionde album och sa att det kommer att vara "löjligt" om det inte släpps i år.

"Jag vill att det ska bli i år. Ärligt talat, det skulle vara löjligt om det inte händer i år. Men jag vill bara ha kul. Jag vill bara göra musik och göra videor".


LÄS OCKSÅ: Rihanna får sin första Oscarsnominering

ANNONCE