Nyhet

Artisten om hatet: ”Någon spottade på mig”

Sam Smith, som identifierar sig som ickebinär, upplever ett intensivt hat mot HBTQIA+-personer i Storbritannien.

Albumaktuella Sam Smith kom ut som ickebinär för fyra år sedan, och i podcasten The Zane Lowe Show berättar han om hur livet förbättrats sedan dess. Enligt The Sun berättar hen att det "känts som att komma hem".

Men i det offentliga utrymmet har Sam Smith utsatts för mer hat:

"Jag kan hantera att inte googla mig själv, eller läsa kommentarer. Det är något jag kan kontrollera. Vad folk inte förstår är att det händer på gatorna i Storbritannien för transpersoner och ickebinära. Jag blir verbalt påhoppad mer än någonsin. Så det har varit det svåraste", säger hen.


Det har även gått så långt att artisten blivit spottad på:

"Någon spottade på mig. Det är galet. Det jag finner jobbigt är om det här händer mig och jag är känd, jag är en popstjärna, kan ni tänka er vad andra unga queerpersoner känner? Det är bara sorgligt att det är 2023 och sånt här fortfarande händer."

Sam Smith menar dock att det är ett annat klimat i både New York och Los Angeles, och att hen "känner att jag kan klä mig hur jag vill och vara mig själv mer i de städerna än när jag kommer hem."


Förra veckan släpptes Smiths senaste album Gloria där GAFFA gav hela fem av sex i betyg:

"Sam Smith har själv beskrivit det nya albumet som en ljusglimt i hens liv under en period som annars bestod av mycket mörker. Att älska någon som inte är bra för sin mentala hälsa, att kämpa för att inte hata sig själv, att lära sig att kunna gråta, att behöva undanhålla känslor för sin familj – det är minst sagt en personlig resa hen har genomgått under skivans process och även om det är hjärtskärande att höra är det också fint att se utvecklingen som tar plats på denna skiva."

LÄS OCKSÅ: Sam Smith framför megahiten på SNL – se här


ANNONCE