Nyhet

Kungliga Operan ställer in föreställning – nattklubb stör

Under fredagen var det tänkt att föreställningen Short Stories IV skulle spelas på Kungliga Operan i Stockholm.

Nu tvingas Operan att ställa in kvällens föreställning, på grund av ljudläckage från nattklubben Café Opera, enligt SvD.

Under förra veckans genrep på operans andra scen Rotundan, som ligger ovanpå Café Opera, visade det sig att ljudet från nattklubben under läckte in för mycket. Efter försök att dämpa nivåerna och samtal med Operakällaren, som delar scenen Rotundan med Operan, blev slutsatsen att kvällens föreställning behövde ställas in.

Operan menar att situationen är ännu ett exempel på operahusets dåliga skick. Frågan om en renovering har varit på fyra tidigare kulturministrars bord, och i mitten av mars i år skrotade regeringen de två renoveringsförslagen som tidigare funnits, och begärde in ett nytt, tredje, alternativ, enligt tidningen.


Ljudläckaget har inte varit ett problem tidigare, då Operan vanligtvis inte ger föreställningar på Rotundan under fredagskvällar. Short Stories IV kommer nu att spelas på söndag och tisdag, och Fredrik Lindgren, vd på Kungliga Operan i Stockholm, säger att han hoppas att andra föreställningar inte drabbas.

– Det visar den ohållbara situationen att Sveriges nationalscen för opera och balett inte har en värdig andra scen. Det behöver vi ta med i de framtida diskussionerna kring operahuset, säger Lindgren, enligt SvD.

LÄS OCKSÅ: KUNGLIGA OPERAN I STORT RENOVERINGSBEHOV - KOSTAR MILJARDER ATT ÅTGÄRDA


ANNONCE