Nyhet

Två skjutna i villa söder om Stockholm – känd artist skriven på adressen

Två kvinnor har avlidit efter en skjutning i en bostad i Tullinge söder om Stockholm. Två personer har gripits och är misstänka för mord. På adressen bor en känd svensk artist.

Under natten till fredag, vid 01.25, fick polisen ett larm om en misstänkt skottlossning i Tullinge, ett bostadsområde. Vid platsen konstaterade polisen att det faktiskt hade ägt rum en skottlossning, rapporterar Aftonbladet.

– Ett flertal skott har avlossats in i en villa, säger Daniel Wikdahl till tidningen, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Under angreppet befann sig två kvinnor i huset, vilka förlorade sina liv när gärningsmannen trängde sig in och öppnade eld. Anhöriga till offren har blivit underrättade.


– Det har varit barn på platsen som är oskadda, åtminstone fysiskt, säger Daniel Wikdahl till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen kan nattens skjutning vara kopplad till den pågående våldssituationen kring Foxtrot-nätverket. Adressen där händelsen ägde rum är anknuten till en person med koppling till våldssituationen, och även en känd svensk artist.

Polisen har nu inlett en utredning för att fastställa eventuella kopplingar till den pågående gängkonflikten och andra våldsbrott i Stockholm.


Två personer gripna

Mindre än en timme efter skottlossningen stoppade polisen en bil på Huddingevägen och grep en person. Vittnen rapporterar om en massiv polisinsats med flera polisbilar, hundpatruller och en helikopter.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kan gripandet vara kopplat till händelserna i Tullinge. Polisen har dock inte officiellt bekräftat någon koppling mellan de två händelserna.


– Två personer har gripits, de är misstänkta för mord, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på polisen.

En liknande händelse inträffade tidigare under veckan i Västberga i Stockholm, där en eller flera gärningsmän trängde sig in i en villa. Där förlorade en man och en kvinna sina liv, och ett barn skadades.

LÄS OCKSÅ: Artist döms efter misslyckat prank


ANNONCE