Nyhet

Waterbaby nominerad till Music Moves Europe Awards 2024

Det svenska stjärnskottet hyllas internationellt.

Nu står det klart vilka som är nominerade till Music Moves Europe Awards 2024 – däribland det svenska stjärnskottet Waterbaby. Prisceremonin äger rum den 18 januari 2024 i Groningen, Nederländerna, där en internationell jury kommer att utse fem vinnare. Varje vinnare tilldelas 10 000 euro i ekonomiskt stöd.

Music Moves Europe är ett övergripande ramverk för EU-kommissionens initiativ till stöd för den europeiska musiksektorn, som syftar till att hjälpa musiksektorn att frodas.

Waterbaby prydde omslaget för GAFFAs juninummer i samband med släppet av hennes debut-EP Foam. I en exklusiv intervju berättade hon om service-yrke-personan, klassisk musik och om att hitta sin röst:


– Folk har alltid sagt att man ser på mig att jag kan sjunga. Och när någon säger det så förstår jag hur de tänker att jag kommer låta. Att det liksom kommer vara någon slags powerful voice, att jag kommer bälta med runs och så. R&B, gospel och soul har alltid funnits i min uppväxt, men jag tror att jag tidigare försökt sjunga på ett sätt som inte kommer naturligt för mig. Det är som att jag har försökt låta så som folk tänker att jag ska låta. Sen landade jag i min faktiska röst och höll mig till hur det låter när jag sjunger. De två senaste åren har jag kunnat hitta min egen röst, nu när jag har blivit äldre. Och då har jag blivit glad att det finns de som tycker om den.

LÄS OCKSÅ: Intervju med Waterbaby: "Jag vill att musiken ska komma först"

ANNONCE