Nyhet

Artist döms efter misslyckat prank

I våras ställdes en framstående svensk artist inför rätta efter att ha genomfört en "prank" mot sin flickvän. Hans skämt gick ut på att han skulle låtsas ha intagit en dödlig överdos, vilket fick flickvännen att genast ringa SOS Alarm. Nu har artisten blivit dömd för att ha orsakat ett falskt larm.

Flickvännen ringde SOS Alarm och rapporterade att hennes pojkvän hade överdoserat på tio gram kokain. När ambulansen anlände till deras hem, förklarade artisten dock att han inte hade konsumerat kokainet, och att allt bara var en skämt som han tänkte publicera på YouTube, rapporterar Aftonbladet.

Enligt ambulanspersonalen var utryckningen onödig, eftersom det inte fanns någon verklig fara för någons liv eller hälsa.

I stämningsansökan hävdades att mannen hade agerat med avsikt, men artisten själv nekade från första stund till att ha begått något brott.


Under förundersökningen erkände mannen i förhör att det hela egentligen var ett "prank" och att han bara påstod sig ha tagit kokain på grund av sin skam över att ha blivit psykotisk av drogen. Planen var att spela in skämtet med sin partner och dela det på YouTube, men inspelningen hann inte komma igång eftersom han hade glömt att starta kameran.

Nu har artisten blivit dömd för att ha orsakat ett falskt larm. Det är värt att notera att artisten redan tidigare hade blivit inskriven på ett behandlingshem för narkotikamissbruk och avtjänade redan ett straff.

Tingsrätten har beslutat att den påföljd artisten ska få, utöver det pågående straffet för narkotikarelaterade brott, är en skyddstillsyn som även omfattar brottet med det falska larmet.


Om artisten hade blivit dömd till fängelse för alla brott han begått skulle straffet ha varit ett år och sex månader.

LÄS OCKSÅ: Grammisnominerad artist misstänkt för grovt narkotikabrott

ANNONCE