Nyhet

Stephen King spelade favoritlåt för ofta – fru hotade med skilsmässa

Enligt författaren är sommarplågan från 1999 toppen att skriva till.

I en intervju med Rolling Stone berättar den världskända skräckförfattaren Stephen King att hans fru Tabitha lessnade på en av hans favoritlåtar, så till den grad att hon hotade med att lämna honom.

Låten ifråga är Lou Begas megahit Mambo No. 5 från 1999, en cover på en instrumental låt med samma namn från den kubanska musikern Pérez Prado.

King berättar i intervjun att han är ett stort fan av Lou Begas populära tolkning.


– Oh ja. Verkligen. Min fru hotade med skilsmässa. Jag spelade den mycket. Jag hade dance-mixen. Jag älskade de förlängda versionerna och spelade båda sidor. Den ena var helt instrumental. Jag spelade den tills min fru sa ”en gång till och jag lämnar dig.”

Vidare berättar King för Rolling Stone att han uppskattar techno och disco under tiden han skriver, med LCD Soundsystem och Fatboy Slim som särskilda favoriter.

– Om man försöker skriva och lyssna på Leonard Cohen, hur fan gör man det? För man behöver lyssna på orden och vad han säger. Men med en del av techno-grejerna, eller KC And The Sunshine Band, Gloria Gaynor, det går alldeles utmärkt.


I dagsläget är Stephen King aktuell med sin senaste bok Holly, som skildrar en privatdetektiv som försöker lösa ett antal försvinnanden under covid-19-pandemin.

LÄS OCKSÅ: AI-GENERERAD DRAKE OCH THE WEEKND-LÅT KAN BLI GRAMMY-NOMINERAD

ANNONCE