Nyhet

Ny projektor lovar ultimata hemmabioupplevelser

Samsung lanserar nu två nya projektorer med ny laserteknik som ska säkra underhållningen i hemmet

Underhållningen i hemmet behöver inte komma från en TV. Projektorerna blir allt bättre med nya tekniker, och framför allt blir de allt närmare väggen.

Nu har Samsung lanserat två helt nya projektorer, The Premiere 9 och The Premiere 7, som båda är så kallade ultra-short throw-projektorer. Enligt Samsung levererar de båda förstklassiga hemmabioupplevelser i 4K-upplösning.

The Premiere 9 kommer med trippel laserteknologi, vilket borde säkra en förbättrad färgnoggrannhet och ljusstyrka, och precis som den mindre modellen kan den leverera 4K-upplösningen upp till 130 tum – om du naturligtvis har väggen för det.


Båda kommer med AI-bildförbättringar, inklusive AI Upscaling och Vision Booster, som säkrar att allt innehåll kan visas i 4K, oavsett originalkvaliteten, och att ljusstyrkan och kontrasten automatiskt justeras efter de aktuella ljusförhållandena.

Samsung skriver att båda kommer med Dolby Atmos, och berättar att The Premiere 9 har 40W 2.2.2-kanals up-firing-högtalare, medan The Premiere 7 har 30W 2.2-kanals högtalare.

Samsung berättar att båda projektorerna har en minimalistisk design med rundade kanter och en tygfinish som ska passa in i varje heminredning.


Till sist meddelar Samsung att det ska vara enkelt att sätta upp de nya projektorerna, eftersom man bara behöver koppla in strömmen – resten sköts trådlöst.

Projektorerna blir dock inte billiga. The Premiere 7 börjar på omkring 46.000 kronor, medan The Premiere 9 har ett startpris på omkring 76.000 kronor.

LÄS ÄVEN: OnePlus klar med ny in-ear-hörlur


ANNONCE