Nyhet

Benjamin Ingrosso står bakom Universals TikTok-beslut

Musik från artister som är signade till skivbolaget Universal har tagits bort från plattformen TikTok. En av de berörda artisterna är Benjamin Ingrosso, men han står bakom beslutet.

Det blev ingen överenskommelse mellan skivbolaget Universal och TikTok angående ett nytt licensavtal trots försök från musikjätten att påverka plattformen.

Som ett resultat har musik från flera kända stjärnor, inklusive Ariana Grande, Taylor Swift, Drake och även svenska artister som Benjamin Ingrosso, tagits bort från plattformen.

– Jag känner att Lucian, som är min skivbolagschef i världen, Lucian Grainge, gör det här för att han vill att vi artister ska få bättre betalt av TikTok och att det ska vara rättvist, säger Ingrosso till Expressen.


Han poängterar även att medan TikTok är en bra marknadsföringskanal för ny musik, bör inte allt hänga på den plattformen, utan att musiken också bör få exponering på andra sociala medieplattformar organiskt.

– TikTok är inte hela, hela, hela livet.

I ett öppet brev från Universal efterlyser Lucian Grainge bättre ersättning till artister och låtskrivare från TikTok, och anklagar plattformen för att försöka bygga sin musikverksamhet utan att betala rättvist för musiken.


Plattformen har svarat på kritiken och skriver att det är "en besvikelse att Universal Music Group har satt sin egen girighet över sina artisters intressen".

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrosso ger ut en bok om musiklivet

ANNONCE