Nyhet

Mellochefen: Därför får Fröken Snusk stanna i tävlingen

Trots påståendena om manipulerade strömningar på Spotify har SVT inga avsikter att utesluta Fröken Snusk från Melodifestivalen, meddelar projektledaren Anders Wistbacka till TT.

I början av januari försvann flera av Fröken Snusks och Rasmus Gozzis låtar från Spotify. Enligt Dagens Nyheter hade streamingtjänsten följt deras siffror i flera månader och när strömningarna plötsligt ökade med 100 000 lyssningar under bara två dagar i december gick larmet.

De snabba och dramatiska ökningarna ansågs vara tecken på manipulerade strömningar, vilket ledde till att flera av duons låtar plockades ner.

Under veckan meddelade även distributören Amuse, som bland annat erbjuder en tjänst där musik kan laddas upp på streamingplattformar utan ett skivbolag, att de avbrutit sitt samarbete med artisterna.


Trots anklagelser om manipulerade strömningar har SVT inga avsikter att utesluta Fröken Snusk från Melodifestivalen, meddelar projektledaren Anders Wistbacka till TT.

– Om vi får information som möjliggör åtgärder kommer vi naturligtvis att vidta dem. Dock saknar vi möjligheten att granska Spotify-strömmar och fastställa ansvar, säger han.

Wristbacka säger att det är beklagligt att fuskanklagelserna tar fokus från artistens medverkan i musiktävlingen. Han betonar samtidigt att Melodifestivalen inte endast baserar sitt val av artister på antalet lyssningar på Spotify.


LÄS OCKSÅ: Flera Fröken Snusk-låtar borttagna från Spotify

ANNONCE