Nyhet

Artister sluter upp kring Kamala Harris

Amerikanska rapparen Megan Thee Stallion är den senaste artisten att visa sitt stöd för den demokratiska presidentkandidaten.

Megan Thee Stallion har meddelat att hon kommer att uppträda på tisdagens rally i Atlanta, Georgia som en del av vicepresidenten Kamala Harris presidentvalskampanj. Enligt en källa till Rolling Stone kommer hon att leverera en "speciell föreställning".

"ATL HOTTIES SEE YOU TOMORROW", skrev artisten via sociala medier på måndagskvällen.

Rallyt markerar Harris första besök i Georgia sedan president Joe Biden hoppade av möjligheten för att bli omvald. Biden har godkänt Harris som den demokratiska presidentkandidaten, och hon ställs nu mot den republikanska kandidaten Donald Trump i höstens val.


Flera artister från musikvärlden har uttryckt sitt stöd för Harris, inklusive Ariana Grande, Lizzo och Olivia Rodrigo. Rodrigo har särskilt lyft fram Harris hållning om reproduktiva rättigheter. Charli XCX har också visat sitt stöd genom att posta: "Kamala IS brat" på plattformen X, en referens till hennes nya album och popkulturfenomenet Brat.

Dessutom har Harris fått godkännande av Beyoncé att använda hennes låt Freedom i en kampanjfilm.

Stödet för Trump är mindre känt bland amerikanska artister. Några som däremot öppet visat sitt stöd för republikanen är bland andra Amber Rose, Kid Rock och Kanye West.


LÄS OCKSÅ: Charli XCX hintar om ny musik: "Vi ses"

ANNONCE