Nyhet

Casanovas-Victor räddade livet på kvinna – under Dansbandsveckan

När Dansbandsveckan i Malung var igång 14-20 juli så föll en kvinna ihop. I närheten befann sig Victor från dansbandet Casanovas och han satte igång HLR för att rädda hennes liv.

Victor Lindberg spelade med Casanovas på Dansbandsveckan i Malung förra veckan. Därefter skulle han stanna kvar på campingen och det var då han fick syn på en kvinna i 50-årsåldern som ramlade ihop. Tillsammans med hennes väninna gjorde han hjärt- och lungräddning i 40 minuter för att rädda hennes liv innan ambulansen dök upp. 

– Det var jättejobbigt psykiskt... för att trycka så hårt på en människa som ligger där, det är ganska onaturligt. Efter en stund blir det jävligt jobbigt i musklerna och kroppen också. Det var en riktig jävla träningsvärk dagen efter, säger han till Aftonbladet och han lyfter även fram kvinnans väninna som hjälten.

Hon kontaktade Victor två dagar senare för att berätta att kvinnan överlevt.

Victor kunde inte HLR sedan tidigare men hade gått kursen och han uppmanar nu alla att gå en kurs. 

– Nu har vi i bandet även beställt in en hjärtstartare så att allt det finns i bussen. Vi satte oss och pratade om det och det kan hända någon av oss med. Det är en fruktansvärt billig livförsäkring, så vi beställde en sådan direkt dagen efter.

LÄS MER: LISTA: De tio bästa dansbandslåtarna

ANNONCE