Nyhet

Dream Theater släpper nytt album – Portnoy tillbaka efter 15 år

Dream Theater har offentliggjort sitt nya album Parasomnia, som blir deras första med originaltrummisen Mike Portnoy sedan 2009. Albumet släpps i februari 2025 och bandet firar redan nu med en ny singel.

Dream Theater firade nyheten genom att släppa singeln Night Terror under torsdagen, tillsammans med en musikvideo. Den nästan tio minuter långa låten visar upp Mike Portnoys tekniska trumspel.

I ett pressmeddelande beskriver bandet Parasomnia som början på ett nytt kapitel, både musikaliskt och personligt.


"Det här albumet representerar inte bara vår utveckling som musiker, utan också den resa vi har gjort tillsammans under de senaste fyra decennierna", skriver de.

Albumet blir det första med Portnoy på trummor sedan han lämnade bandet 2010. Efter sin avgång spelade han med en rad andra grupper, bland andra Avenged Sevenfold, Sons Of Apollo och The Winery Dogs.

Portnoys återkomst till Dream Theater offentliggjordes i oktober 2023, och han ersätter därmed Mike Mangini, som spelat med bandet under de senaste 13 åren. I ett uttalande på bandets hemsida uttryckte Mangini förståelse för beslutet och tackade fansen för deras stöd under hans tid i bandet.


För att fira albumsläppet och bandets 40-årsjubileum ger sig Dream Theater ut på en turné i höst, där de återigen spelar med Portnoy. Turnén inleds den 20 oktober i London och kommer att fortsätta runt om i Europa.

LÄS OCKSÅ: Copenhell presenterar första akterna till nästa års festival

ANNONCE