Nyhet

Kent-fanet Jesper om bandets återkomst: "En liten sorg i bröstet"

Kents efterlängtade comeback har väckt starka reaktioner bland fansen. Jesper Magnusson, 24, känner både vemod och spänning inför bandets återkomst – och ser fram emot att äntligen få uppleva dem live.

Nyheten om Kents återuppståndelse har spridit sig genom landet. I mars nästa år ger bandet tre spelningar på Tele2 Arena i Stockholm. Tusentals av fans som av olika anledningar aldrig fick chansen att uppleva det som kallats ”Sveriges största rockband” live, får nu en ny möjlighet.

En av dem är Jesper Magnusson, 24, som dock har splittrade känslor inför bandets comeback.

– Det var en liten sorg i bröstet när jag hörde nyheterna. Kent känns som Sveriges enda akt som gick ner med flaggan i topp, så det var lite vemodigt att de är tillbaka för att riskera det de byggt upp. Självklart är jag dock otroligt taggad på att se vad de har att erbjuda nu efter några års vila, säger Jesper till GAFFA.


Jespers relation till Kent startade redan vid barnsben, där skivan Vapen & Ammunition från 2002 gick varm hemma i vardagsrummet.

– För folk i min ålder började nog ofta Kent-fascinationen med våra mammor. I alla fall min mamma älskade Vapen & Ammunition och den spelades liksom alltid på stereon som ett bakgrundsbrus under uppväxten. Det är ju en platta som är svår att inte tycka om och den har hängt med mig hela livet, förklarar Jesper.

När frågan vad som är hans bästa Kent-minne ställs skrattar Jesper till och säger att han har svårt att välja bara ett. Han landar till slut i att det måste vara i våras när han var på Kent-fest på Musikens Hus i Göteborg.


– Jag var där med en flamma och vi hade det riktigt roligt. Det var en kväll med mycket öl, gratis godis och hela kvällen spelades det Kent. Det bästa var nog ändå att vara omgiven av så många andra fans som kunde varje låt och skrek med i texterna, jag träffade många nya vänner den kvällen, konstaterar han.

Trots det initiala vemodet ser han fram emot konserterna i mars och han väntar med spänning på att biljetterna ska släppas nästa vecka. Jesper som inte har sett Kent live tidigare hoppas särskilt mycket på att få höra sina tre favoritlåtar:

Klåparen är nog en av världens bästa låtar tror jag. Sen hade jag gärna velat att de kör någon klassiker, typ Kräm. Celsius är en annan jag hade älskat att se live. Det kommer bli sjukt kul och riktigt spännande att se.


LÄS OCKSÅ: Kent återförenas för tre exklusiva konserter i Stockholm

ANNONCE