Nyhet

Silverbullit återvänder med jubileumsutgåva och ny låt

Göteborgsbandet Silverbullit firar 20 år sedan släppet av sitt hyllade album Arclight. Idag återutges skivan både digitalt och på vinyl, tillsammans med bonusspåret Orion II.

I höst firar Göteborgsbandet Silverbullit att det gått 20 år sedan de släppte sitt hyllade album Arclight. Albumet, som blev framröstat till årets bästa svenska skiva av musikkritiker 2004, ges nu ut på nytt idag både digitalt och på vinyl. I samband med detta släpps också bonuslåten Orion II, en tidigare osläppt låt som nästan togs med på både Citizen Bird och Arclight.

– Texten handlar om stress och att vilja fly ut på landet. Den är väldigt inspirerad av Ian Browns fina sololåtar som han gjorde i början på 2000-talet, säger Jukka Rintamäki från Silverbullit.

Silverbullit, som bildades 1995, är kända för sin unika blandning av influenser och sina explosiva livespelningar. Bandet har under åren spelat på internationella scener som CBGB’s i New York och Roskilde, och har hyllats av bland andra Iggy Pop.


– Det känns superkul att det fortfarande finns ett intresse kring vår musik. Vi hade alltid höga ambitioner att vår musik skulle vara originell, helt vår egen och att den skulle hålla för lång tid. Lite så har det blivit så vi är glada och stolta över det, berättar Jukka.

Albumet Arclight spelades in på flera olika platser, bland annat i Decibelstudion i Stockholm och i ett kök på tre kvadratmeter. Detta bidrog till albumets mångdimensionella och detaljerade sound.


LÄS OCKSÅ: Se Håkan Hellström och Silverbullit-Simon skrika ikapp i klassiker

ANNONCE