Nyhet

Spiller och Hawkins skrev hemlig Bond-låt – förlorade mot Eilish

The Struts sångare Luke Spiller avslöjar att han och Foo Fighters trummis Taylor Hawkins skrev en James Bond-låt till filmen No Time To Die, men titelmelodin gick istället till Billie Eilish.

Luke Spiller, sångare i The Struts, har avslöjat att han tillsammans med avlidne Foo Fighters-trummisen Taylor Hawkins skapade en låt till en James Bond-film. Det var till filmen No Time To Die som duon bidrog med ett musikstycke, men de förlorade uppdraget till Billie Eilish, som tillsammans med sin bror Finneas skrev titelmelodin.

I en intervju med The Sun berättar Spiller att han alltid varit fascinerad av Bond-låtar och att han ville försöka sig på att skapa en egen.

"Jag har alltid varit besatt av Bond-låtar. Vi gjorde ett försök, men blev besegrade av Billie", säger han till tidningen.


Låten, som hade Hawkins på trummor, spelades in i Hawkins hemstudio.

"Jag ringde Taylor, och vi spelade in trummorna hemma hos honom", förklarar Spiller.

Eilish och Finneas tog hem både en Oscar, en Golden Globe och en Grammy för låten No Time to Die.


Trots förlusten hoppas Spiller att hans bidrag till Bond-serien inte ska bli det sista. Han ser fram emot att bli övervägd för nästa Bond-film, där en ny skådespelare kommer att ta över rollen som agent 007 efter Daniel Craig.

"Jag har ett nytt ess i rockärmen och väntar bara på samtalet", avslutar han.

Spiller deltog också i Taylor Hawkins hyllningskonsert på Wembley Stadium 2022, där han sjöng We Will Rock You tillsammans med Queen och Foo Fighters.


LÄS OCKSÅ: Dave Grohl tolkar rockklassiker med Taylor Hawkins coverband – se här

ANNONCE