Nyhet

Thåström om världsläget: "Konstigare och värre för varje dag"

Thåström vill inte bli betraktad som en politisk artist, men kommenterar världsläget i en intervju med Dagens ETC.

Joakim Thåström ger en intervju till musikjournalisten Andres Lokko i Dagens ETC. I samtalet, som berör hans nya album Somliga Av oss, reflekterar Thåström över sin långa karriär, som tog fart som arg punkare i en Stockholmsförort på 1970-talet.

I intervjun ifrågasätter Thåström beskrivningen av sig själv som politisk artist. Enligt honom var Ebba Grön, bandet som han slog igenom med, inte grundat i någon genomtänkt politisk agenda. Numera har han dessutom en annan utgångspunkt i sitt låtskrivande.

– Tar du upp politiska grejer så hamnar du i ett specifikt årtal och jag vill helst undvika det och vara mer fri i mitt sätt att skriva. Jag vill jobba mer med fria associationer och inte skriva någon på näsan, säger han.


När ämnet världsläget kommer på tal, uttrycker Thåström en viss ovilja att tala om det men medger att han är bekymrad.

– Det blir bara konstigare och konstigare och värre och värre för varje dag. Det är som något slags bisarr dödscirkus som bara pågår. Gränserna har förskjutits på ett sätt som man aldrig trodde var möjligt för 10-15 år sedan. Jag tycker det är tragiskt, och tror jag stannar där, säger han.

LÄS OCKSÅ: Albumrecension: Thåström – Somliga Av Oss: "Med fokus på det vackra"


ANNONCE