Nyhet

Charli XCX säger farväl till Brat-sommaren

Efter en sommar präglad av sitt sjunde album Brat, meddelar Charli XCX att Brat-sommaren officiellt är över. Nu blickar hon framåt mot en ny fas – Brat-hösten.

Charli XCX har nu officiellt avslutat Brat-sommaren i ett nytt inlägg på sociala medier. Artisten, vars sjunde album Brat släpptes i juni, har skapat ett kulturellt fenomen med sin musik och estetik under de senaste månaderna. Albumets enkla limegröna omslag blev snabbt en meme, och fansen har anammat albumets hedonistiska stil och attityd.

I samband med att Joe Biden gav sitt stöd till Kamala Harris som sin efterträdare i det amerikanska presidentvalet 2024, tweetade Charli XCX: "Kamala IS brat", vilket ledde till förvirrade försök från politiska experter att förklara Brat-fenomenet.

Under sommaren har Brat fått stort genomslag. Bland annat delade artisten Chappell Roan en selfie med en CD-kopia av Brat, vilket fick fansen att spekulera i ett kommande samarbete med Charli XCX. Dessutom tog Charli med sig albumet till Ibiza för ett Party Girl-inspirerat set på Boiler Room.


Nu har Charli XCX förklarat att Brat-sommaren är över genom att skriva "goodbye forever brat summer" på sociala medier. Hon delade även ett antal videoklipp på Instagram som visar några av de viktigaste ögonblicken från Brat-sommaren, inklusive den virala TikTok-dansen till låten Apple.


Förra veckan gav Charli XCX en hint om ett nytt remixprojekt på TikTok inför vad hon kallar Brat-höst. Den nya låten verkar innehålla ett samplat inslag från Fleetwood Macs Dreams och skulle följa efter remixen av Guess med Billie Eilish.

Charli XCX har även avslöjat att hon arbetat i studion tillsammans med bland andra Bon Iver och Danielle Haim, och att ett "fullängdsprojekt" är på gång. Huruvida det rör sig om ett remixalbum har hon inte bekräftat, men hon nämner att det definitivt kommer att vara i "bratosfären".

LÄS OCKSÅ: Charli XCX och Billie Eilish i nytt samarbete


ANNONCE