Nyhet

Jeff Buckleys hem blir Airbnb – väcker starka reaktioner

Den amerikanska singer-songwritern Jeff Buckleys tidigare bostad i Memphis blir nu ett "hyllnings-Airbnb". Projektet har väckt delade känslor bland fans – vissa ser det som en fin hyllning, medan andra menar att hans minne utnyttjas kommersiellt.

Jeff Buckleys tidigare hem i Memphis kommer snart att finnas tillgängligt som ett Airbnb, enligt Commercial Appeal. Fastighetsmäklaren och konsertarrangören David Lorrison, som är involverad i projektet, säger att målet är att hedra den bortgångne artisten utan att förvandla platsen till ett ”hipster-Graceland”.

Fastigheten köptes i mars för cirka 144 000 dollar – motsvarande omkring 1,4 miljoner svenska kronor – av utvecklaren Eric Goode och förväntas stå redo till Thanksgiving. Huset, som har stått tomt i över ett år utan el, gas eller vatten, har enligt Lorrison tidigare fått lite uppmärksamhet lokalt. Däremot har fans rest långa sträckor för att filma huset och följa i Buckleys fotspår i Memphis.

Projektet sammanfaller med 30-årsjubileet av Buckleys ikoniska album Grace och det nyväckta intresset för hans musik på TikTok.


Reaktionerna från fans har varit blandade. Vissa ser projektet som en respektfull hyllning till den legendariske singer-songwritern, medan andra menar att det snarare utnyttjar hans minne för kommersiella syften.

Jeff Buckley gick bort i en olycka 1997. Han blev 30 år gammal.

LÄS OCKSÅ: JEFF BUCKLEY-SPECIAL: "Han levde sitt liv längs en helt annan tidslinje"


ANNONCE