Nyhet

Patti Scialfa sjuk i cancer – öppnar upp i ny Springsteen-dokumentär

Patti Scialfa, medlem i E Street Band och gift med Bruce Springsteen, avslöjar att hon har kämpat mot benmärgscancer i sex år. Sjukdomen har tvingat henne att dra ner på sina framträdanden.

Patti Scialfa, som varit medlem i E Street Band sedan 1984 och gift med Bruce Springsteen i 33 år, har de senaste åren allt mer sällan synts på scen. Nu avslöjar hon orsaken.

I dokumentären Road Diary: Bruce Springsteen And The E Street Band berättar hon för första gången om sin sjukdom. För sex år sedan diagnostiserades hon med myelom, en form av cancer som påverkar benmärgen där blodet bildas, rapporterar People.

– Att turnera har blivit en utmaning för mig. 2018 gjorde jag och Bruce en pjäs på Broadway. Då diagnostiserades jag med multipelt myelom, säger hon i dokumentären.


Sjukdomen har lett till att Scialfa tvingats begränsa sina aktiviteter.

– Det här påverkar mitt immunförsvar så jag måste vara försiktig med vad jag väljer att göra och var jag väljer att åka. Då och då följer jag med till en konsert eller två och kan sjunga ett par låtar på scen och det har varit så kul. Det är det nya normala för mig just nu och jag är okej med det.

Multipelt myelom är en kronisk sjukdom. Även om den inte går att bota kan de flesta som får behandling uppleva en god livskvalitet. Enligt Cancerfonden förväntas två av fem personer som insjuknar i myelom leva minst tio år efter diagnos.


LÄS OCKSÅ: Bruce Springsteen avfärdar pensionsrykten: "Slutar inte"

ANNONCE