x

VIDEOPREMIÄR: INVSN – Immer Zu

VIDEOPREMIÄR: INVSN – Immer Zu

Ibland kommer inspiration av bara farten. Elina Bygdén och Sandra Wasara Hammare på produktionsbolaget OK, It's A Fence har med sin video till INVSN:s senaste singel Immer Zu gett låtens dystopiska tankar och förhoppningar om förändring än mer mångbottnad.

– Vi ville gestalta personer som identifierar sig som kvinnor i det offentliga rummet, en dialog mellan kropp och omgivning, mellan porträtt och grupp, säger Elina och Sandra om musikvideo-uppgiften.

– Texten till låten fick oss att tänka ”fan vad vi är less på det här” och vi ville ge den ett visuellt underlag. Ämnet är upprörande, men föder även en vilja att förändra. Tanken på att alla är ensamma i sig själva, innan man möts upp och att detta är något globalt har varit med oss under hela processen.

Videon är filmad i Umeå i slutet på september.

– Det fina med samarbeten är att budskapet i sig blir flerdimensionellt, säger Christina Karlsson i INVSN.

Kolla in videopremiären här:

INVSN:s kommande album The Beautiful Stories släpps på Woah Dad den 10 februari 2017. Det spelades in i Svenska Grammofonstudion våren 2016, producerades av Adam ”Atom” Greenspan och mixades av Michael Ilbert i klassiska Hansastudion i Berlin under våren och sommaren.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA