x

PREMIÄR: En Dire Straits-doftande julsingel

PREMIÄR: En Dire Straits-doftande julsingel

Julen närmar sig med stormsteg och med den även julmusiken. Idag släpper Göteborgsartisterna Timo Räisänen och Henning sitt nya samarbete – den Dire Straits-doftande julsingeln Två Vise Män, och vi på GAFFA har fått äran att stå för videopremiären!

Två Vise Män berättar om en blöt kväll duon hade nere vid Röda Sten i Göteborg och som utmynnade i ett, vad det verkar, magiskt möte … Magisk kan man även kalla singelns musikvideo som bl.a. bjuder på kamelridning.

– Killen som skulle göra singelomslaget bodde granne med en kamelfarmare på Öland, så det kändes rimligt eller rentav genialt att åka dit och plåta oss två på varsin kamel. När det kort inpå avresan gick upp för min manager att kamelfarmaren i fråga, lokalkändis från Bonde Söker Fru, dessutom var Tomten upp i dagen bestämdes det raskt att vi skulle passa på att filma en video också, berättar Timo.

Han berättar vidare att det dock inte gick helt enligt manus då regissören hade med sin hundvalp, men att de knappt behövde göra några omtagningar och att Hennings coola närvaro gjorde det till en av de mest avslappnade videoinspelningar han varit med om.

– Timo är en fullkomligt grym artist som besitter en energi som få andra. Vi har två ganska olika uttryck och det blir en bra kontrast i låten, tillsammans utgör vi en ohelig allians. Det var en ära att få rida kamel tillsammans! Säger Henning om samarbetet.

Regi: Lina Räisänen

Foto: Calle Thoor/Emmi Roosling

Efterbearbetning: Calle Thoor

LÄS OCKSÅ: "Vi har bara en stor rockstjärna i Sverige, och det är ..." 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA