Nyhet

Tillbaka till 90-talet med Magnus Carlson

Beskriver nya projektet som: "Hittigt på ett MGMT-sätt."

Tandem Sky är en symbios mellan Weeping Willows-sångaren Magnus Carlson och tech-house-dj:n Mikael Nordgren. Resultatet är en schizofren djupdykning rakt ned i 90-talet, brit-popen och krauten, och ingen är nöjdare över det än Magnus Carlson.

– Det är skithäftigt det här. Alltså grunden är ju pop men vi har blandat upp med lite kraut, lite Primal Scream och lite Spacemen 3. Influenserna hörs skitmycket i musiken och det är väldigt ombytligt. Samtidigt ville vi att det skulle vara catchy och lite hittigt. Hittigt på ett MGMT-sätt.

Magnus kontaktades av Mikael Nordgren som gjort ett antal poplåtar som han behövde text och sång till. Magnus skrev och sjöng in låten Victoria och resultatet blev precis så bra som Mikael hoppats på. Det dröjde inte länge innan de båda herrarna satt och frossade i 90-talet, Magnus skrev texter till hela skivan och duon Tandem Sky var ett faktum.


– Grejen är att det här inte är så jäkla långt ifrån Weeping Willows heller, säger Magnus Carlson. När vi hade vår Depeche Mode-period. Så den som gillade oss då kommer nog att gilla det här. Det är så jävla spännande för mig att få göra någonting som är lite modernare också. Mina två senaste skivor har ju varit jazz-covers och jag har inte skrivit egna texter sedan 2007 tror jag.

Du prickar sakta men säkert av hela musikhistorien. Vad blir nästa projekt?
– Haha, jo men jag vill ju prova att göra allt under det här mod-paraplyet. Jag har den del saker till på gång under den paletten, men det får vänta. Jag knåpar bland annat på en skiva på svenska. Det handlar helt enkelt om om att jag är galen i musik, tokig i musik. Jag är en skivnörd som råkade bli sångare.

Weeping Willows är också på väg med nytt. Läs mer här.


ANNONCE