Nyhet

''Om man äter hjärta på ett omslag får man vara med''

COVER ME: R.A.B.B.I.I listar fem favoritomslag.

R.A.B.B.I.I är en svensk duo som bor och proddar musik i Stockholm. De är nu aktuella med låten Hang Us High. Videons tema är kampen mellan det perfekta idealet och den vi verkligen lever i.

– Ideal gör ont. Du måste kämpa för att vara en del av ett "vi" och inte ett "dom". Är du inte vi är du utanför bubblan, och är du utanför bubblan är du körd, säger RA.B.B.I.I.

Vi tog tillfället i akt och lät R.A.B.B.I.I lista sina fem favoritomslag i GAFFAs artikelserie COVER ME. Detta fick vi till svar:


MIA - KALA

– Fantastiskt omslag, som känns typ åtta år före sin tid. Har man inte nåt bättre för sig kan man lyssna på intervjun där nån fucking högerkonservativ journalistidiot försöker shejma MIA för att hon äter dyr mat när hon slåss för fattigas rättigheter. Att hon blev bjuden på maten av just samma journalist var liksom inte nåt han brydde sig om att skriva. Heja MIA!


FKA Twigs - LP1

– Grym skiva! Jäkligt cool artist. Det bästa med det här omslaget är att om man viker ut skivan finns en massa sjuka photoshopmorfade varianter på samma omslag inuti. Googla upp det!


Micro Naps - Exitgraves

– Så sjukt snyggt. Lite witch house möter snubbe/snubba som trummar i sitt garage, och det är väl lite fint på sitt sätt.Holly Herndon - Home (singel)


– Holly Herndon experimenterar med olika tekniker hela tiden. Kolla videon till Chorus som är helt filmad med typ Kinect, och Home som bara är superfin! Himla skön musik som borde slå igenom, men aldrig lär göra det.

Die Antwoord - Ten$ion


– Om man är Die Antwoord och äter hjärta på ett omslag så får man vara med i vår lista.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE