Nyhet

En av landets mest uppskattade klubbar tvingas stänga ner

GAFFA.se – allt om musik

Plan B på Norra Grängesbergsgatan i Malmö har sedan starten 2015 blivit en av landets mest uppskattade konsertscener. Men nu meddelar gänget bakom klubben att de lägger ner.

Plan B har drivits som en medlemsklubb men enligt lagstiftningen har de räknats som en svartklubb eftersom de arrangerade fler än tolv evenemang per år – vilket gör att de inte kan ses som ett slutet sällskap. På senare tid har Plan B-gänget börjat samtala med myndigheterna i Malmö och kämpat med att möta deras krav för att göra sin verksamhet laglig.

LÄS OCKSÅ: Göteborg med ny popklubb

Klubben har genomgått en rad förändringar för att uppnå detta, men igår meddelade Plan B att de nått en punkt som gör att de väljer att själva lägga ner.

”Förra veckan meddelade Tillståndsenheten att vi inte får något alkoholtillstånd. I ansökningsprocessen har vi varit öppna och givit dem information som nu används mot oss […] Efter att vi diskuterat frågan och då vi gjort allt vi kan, kom vi fram till att Plan B inte längre är i en position där vi kan fortsätta arbeta”, skriver arrangörerna på Facebook.

De skriver fortsatt att det politiska beslutet dock inte är fattat ännu. Det sker 21 december och Plan B hoppas att Malmö Stad kan komma att ändra sig tills dess.

LÄS OCKSÅ: Förslaget: Förenkla alkoholtillstånd för kulturutövare

 

 

ANNONCE