Nyhet

Plan B svarar på Dan Parks hämndaktion med fejkade affischer – "vi kommer inte betala för det"

GAFFA.se – allt om musik

Igår kunde vi berätta om att Malmöbon Dan Park, en gatukonstnär som vid flera tillfällen har dömts för hets mot folkgrupp, hade gjort en hämndaktion mot spelstället Plan B som hade kastat ut honom i helgen.

Han har tidigare skapat och satt upp falska löpsedlar och affischer och 2012 blev han dömd till villkorlig dom och dagsböter. Då hade han satt upp affischer med Momodou Jallow (Afrosvenskarnas riksförbund) i en halsboja med texten "Vår negerslav är bortsprungen" på en affisch året innan.

Han hamnade sedan i fängelse för hets mot folkgrupp när han bland annat under en demonstration mot polisens olagliga registrering av romer gick med en skylt som löd "Zigenarbrott är något gott". Detta har inte hindrat honom utan han fortsätter bli dömd för hets mot folkgrupp, och när han nu blev utslängd från klubben Plan B i Malmö så kom hämnden just genom fejkad affischering på stan med klubben som avsändare utan deras kännedom.

På affischen skapad av Dan Park sägs det felaktigt att black metal-banden Absurd och Graveland med rasistiska influenser skulle spela på Plan B igår 30 november. Ett datum då högerextrema brukar hylla Karl XII på hans dödsdag som en symbol för Sveriges stormaktstid.

Vi tog kontakt med Carlo Emme på Plan B för att höra hans åsikter om tilltaget.

Varför kastades han ut?
– För han är Dan Park.

Vad tycker du om hans hämndaktion?
– Vi väntade oss det. Det är allt han gör. Provocerar, blir sparkad på, reagerar.

Hur ska du se till att detta inte ger Plan B ett dåligt rykte, om folk inte förstod att det var falska affischer? Kan det komma att bli en juridisk fråga?

– Människor som verkligen bryr sig skulle så småningom fråga oss och vi skulle ge ett svar då. Våra sociala medier ger redan det svaret. Inga advokater, såvida han inte förväntar sig vedergällning för all gratis marknadsföring han försett oss med, för vi kommer inte att betala för det.

Inom den närmaste framtiden ger dessa artister konserter på Plan B:

Onsdag 1/12 Ayla (Riddim Club), fri entré
Torsdag 2/12 Skraeckoedlan + Death Ray Boot
Fredag 3/12 Henrik Palm + Moon Coven + Alastor

LÄS OCKSÅ: Mwuana åker ut på vinterturné

ANNONCE