Nyhet

Dan Park utkastad från klubb – hämnades med falska affischer

GAFFA.se – allt om musik

Malmöbon Dan Park är en gatukonstnär som vid flera tillfällen har dömts för hets mot folkgrupp. Han har skapat och satt upp falska löpsedlar och affischer och 2012 blev han dömd till villkorlig dom och dagsböter. Då hade han satt upp affischer med Momodou Jallow (Afrosvenskarnas riksförbund) i en halsboja med texten "Vår negerslav är bortsprungen" på en affisch året innan.

Han hamnade sedan i fängelse för hets mot folkgrupp när han bland annat under en demonstration mot polisens olagliga registrering av romer gick med en skylt som löd "Zigenarbrott är något gott". Detta har inte hindrat honom utan han fortsätter bli dömd för hets mot folkgrupp, och när han nu blev utslängd från klubben Plan B i Malmö så kom hämnden just genom fejkad affischering på stan med klubben som avsändare utan deras kännedom.

På affischen skapad av Dan Park sägs det felaktigt att black metal-banden Absurd och Graveland med rasistiska influenser ska spela på Plan B 30 november. Ett datum då högerextrema brukar hylla Karl XII på hans dödsdag som en symbol för Sveriges stormaktstid.

– Dan Park dök upp i fredags och blev snart utkastad för att...han är Dan Park. Igår började han sätta upp dessa affischer i stan, där han presenterade en konsert på Plan B med två högerextrema metalband som sägs uppträda denna tisdag, skrev Plan B i ett Facebook-inlägg igår.

De meddelar sedan med glimten i ögat att de har stängt idag tisdag och även att man gärna får sätta upp konserter på Plan B även om man har blivit utkastad, bara man dubbelkollar banden med spelstället först.

Inom den närmaste framtiden ger dessa konsert på Plan B:

Onsdag 1/12 Ayla (Riddim Club), fri entré
Torsdag 2/12 Skraeckoedlan + Death Ray Boot
Fredag 3/12 Henrik Palm + Moon Coven + Alastor

LÄS OCKSÅ: Livescen i Stockholm har fått indraget tillstånd – varnar det kan drabba fler

ANNONCE