Nyhet

Iggy Pop till Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Iggy Pop ses som en av rockhistoriens mest inflytelserika artister och har kallats för punkens gudfader. Nästa sommar kommer ikonen till det vackra och unika Dalhalla.

Den långa karriären började i olika high school-band på 60-talet, mest känt är kanske The Iguanas där Iggy fick sitt artistnamn. 1967 bildades bandet som kom att bli The Stooges – gruppen splittrades ett antal gånger, men hade en förmåga att genom åren komma tillbaka och bygga vidare på sin legend.

LÄS OCKSÅ: Första artistsläppet till Åre Session 2019

Sedan starten med The Stooges i Ann Arbor i Michigan har Iggy Pop gått vidare till skapa en av musikhistoriens mest ikoniska karriärer, med ett antal kultförklarade album på sitt samvete. Som en artist som aldrig har varit rädd för att bryta formler har hans skapande alltid utvecklats.

Den starka katalogen till trots, så är det på scen Iggy Pop ska upplevas. Han är den mest självklara artisten att pricka av från ”att se live”-listan, en artist en bara måste ha upplevt – rockstjärnornas rockstjärna heter kort och gott Iggy Pop. 

Den 3 juli besöker Iggy Pop Dalhalla, det blir en sommarkväll att minnas! Biljetter släpps imorgon (9 november) via Live Nation. 

LÄS OCKSÅ: Beckham kommenterar Spice Girls comeback

ANNONCE