Nyhet

Fiasko eller ej – här är lösningen för att Woodstock ska bli av

GAFFA.se – allt om musik

Turerna kring Woodstockfestivalens 50 årsfirande har hittills varit många. Festivalens största finansiär Dentsu har tidigare gått ut och sagt att den är inställd. Men Michael Lang som är en av anordnarna är fast besluten att festivalen ska bli av.

Enligt en intervju med Billboard hävdar Lang att CID Entertainmaint är en av finansiärerna, något som företaget ännu inte bekräftat. En talesperson för Lang har under veckan sagt till Billboard att Dan Berkowitz och hans företag CID Entertainment ska ersätta Superfly som tidigare tänkt att finansiera festivalen. Enligt källor Billboard har tagit del av ska Michael Lang endast ha fram tills fredag att hinna få ihop pengar till festivalen. Lang sägs behöva minst 30 miljoner dollar för att kunna betala artisterna till festivalen. Några av artisterna som är inställda på att uppträda på festivalen är Jay Z, Miley Cyrus och Chance The Rapper.

En annan sak som är oklar är hurvida en del av line-upens toppartister kommer att uppträda. Representanter från två av de stora artistbolagen menar att deras kontrakt är med finansiären Dentsu och inte med Woodstock 50. Men Langs advokat Marc Kasowitz menar att kontraktet är med Woodstock 50 och att de därför ska uppträda.


Pitchfork rapporterar också att Lang har skickat ett femsidigt brev till Dentsu. I brevet hävdar han att den tidigare investeraren har tagit runt 17 miljoner dollar från festivalens bankkonto. Han hävdar också att företaget är ansvarigt för att ha blockat biljettförsäljningen och att Dentsu har föreslagit för artister, säljare och arenan att bryta kontakten med Lang. 

"Vi har också bevis på att representanter från Dentsu har gått så långt så att de har sagt att om artisterna skulle backa ur från Woodstock skulle det kunna ses positivt. De skulle då kunna leda till att de kan uppträda på sommar-OS 2020 i Tokyo där Denstu är en av de stora organisatörerna. Genom dessa val har Denstu inte bara handlat utan värdighet utan också utanför lagen" står det i brevet.

LÄS OCKSÅ: DJ-stjärnan hittad död i tom swimmingpool


ANNONCE