Nyhet

Skaparen av Woodstockfestivalen har avlidit

GAFFA.se – allt om musik

Michael Lang kommer alltid att ha en plats i musikhistorien som skaparen av den ikoniska musikfestivalen Woodstock som arrangerades 1969. Nu har han gått bort i sviterna av cancer, 77 år gammal, enligt Billboard

I lördags, 8 januari, somnade han in men kommer alltid bli ihågkommen på grund av den tre dagar långa festivalen i slutet av 60-talet där legendarer som Santana, Jimi Hendrix, The Who och Janis Joplin uppträdde i det lantliga USA på östkusten i staden Bethel. 

– Jag bokade tre av de hetaste banden på den tiden – Jefferson Airplane, Canned Heat och Creedence Clearwater Revival, berättade Michael Lang för Billboard 2019, här citerat av Dagens Nyheter.

Detta skapade en snöbollseffekt där alla de största artisterna ville vara med på festivalen som till slut blev en gratis festival när det uppskattades att det kom över 400 000 besökare, långt mer än planerat. Det gick helt enkelt inte att kontrollera massan och för att undvika upplopp så släpptes alla in, med eller utan biljett.

Sedan dess har Michael Lang startat skivbolaget Just Sunshine Records och gjorde pr för 25-årsjubileumet av Woodstock '99. Dessutom planerades ett 50-årsjubileum 2019 som till slut ställdes in.



LÄS OCKSÅ: Sinéad O'Connor i djup sorg: Min son är död


ANNONCE