Nyhet

Woodstock-kaos görs upp i rätten

GAFFA.se – allt om musik

Under måndagen mötte Woodstocks arrangörer det japanska företaget Dentsu i rätten i Manhattan skriver Poughkeepsie journal. Tvisten gäller bland annat att Woodstocks nyss nämnda huvudfinansiär valde att ställa in festivalen för två veckor sedan. Arrangörerna menar att de inte hade rätt till det utan deras godkännande och att festivalen fortfarande är planerad. Men Dentsu Aegis som tillsammans med Amplifi Live ordnade med finansiellt stöd menar att arrangörerna begått ett avtalsbrott som var i strid med partnerskapet. De menar också att företaget gjorde rätt i att ta full kontroll över festivalen och kräva de pengar som de investerat. 

Dentsus advokat Marc Kasowitz berättade under förhöret att Woodstock 50 inte har råd att betala sina räkningar utan företagets stöd. Förhöret tog plats efter att Woodstock 50 lämnat in ett temporärt besöksförbud och krävt att Dentsu lämnar tillbaka 17,8 miljoner dollar. Pengarna anser de är felaktigt tagna från festivalens bankkonto som tillhör Woodstock 50. Woodstock 50 krävde också Dentsu att hålla vid sitt kontrakt och förse scenerna med artister. 

I rätten avslöjades det att 23,5 miljoner dollar hade spenderats på artisterna. Artister som Miley Cyrus, Jay-Z, The Killers och Santana blir betalda mer än 550 000 dollar.


En annan del av tvisten behandlar att Woodstockfestivalens arrangörer ska ha bokat artister utan att ha kommit överens med Dentsu först. Arrangörerna ska också ha sagt att festivalens kapacitet var på 150 000 besökare. Det visade sig senare att det inte var möjligt utan kapaciteten egentligen är på runt 65 000 besökare.

Arrangören Michael Lang anklagas också för att ha ljugit om hur långt han kommit i ansökningsprocessen till tillståndet från New York's Department of Health. Tillståndet som krävs för att hålla festivalen har fortfarande inte getts.

I ett svar till Woodstock 50 skrev Dentsu att arrangörerna till Woodstock har vilselett dem kring festivalens omfattning och utveckling då parterna ingick sitt avtal. Dentsu kallar också festivalteamet för inkompetenta och anser att en skadeståndskostnad för Woodstocks kontraktbrott måste fastställas.


Woodstock 50 är tänkt att hållas för att fira 50 årsjubileumet av den legendariska festivalen. Datumet för festivalen är 16-18 augusti i Watkins Glen i delstaten New York.

LÄS OCKSÅ: The National släpper ny film med Alicia Vikander – se den här

 


 

ANNONCE