Nyhet

Kaosfestivalen blir av – trots allt

GAFFA.se – allt om musik

Turerna kring om Woodstockfestivalen kommer att gå av stapeln eller inte har varit många. Efter att Woodstock förlorat en av huvudfinansiärerna, det japanska företaget Dentsu såg det mörkt ut. Men nu har festivalen fått hjälp med pengar från Oppenheimer & Co, skriver Hypebeast

– Vi är stolta över att vara ombord med denna otroliga helg med musik och socialt umgänge, säger John Tonellu chef för finanser på Oppenheimer & Co., Inc i ett uttalande och fortsätter:

– Vi tror på Woodstock som en viktig amerikansk kulturikon och ser fram emot det här återskapandet i de gröna fälten i Watkins Glen i augusti med artisterna från denna anmärkningsvärda line-up.


Arrangören Michael Lang berättar om en stjärnspäckad line-up. 

– Vi har tagit hit artister som inte bara kommer kunna underhålla utan också kan påminna världen om att musik har kraften att förena människor, att läka, att få oss att göra saker och att berätta historier om en generation, säger han i ett uttalande. 

– Vi ser framemot att skapa en fantastisk festival. Ord kan inte beskriva hur tacksamma Woodstock 50, artisterna, fansen och allmänheten är över att Oppenheimer går samman med oss för att göra W50 verkligt, fortsätter Lang.


De goda nyheterna kommer bara en vecka efter att Woodstock 50 varit i en rättslig tvist mot Dentsu Aegis. Rätten dömde att Dentsu Aegis inte hade rätt att ställa in festivalen men att de heller inte var tvungna att betala tillbaka de 17,8 miljoner dollar de investerat. 

På Woodstockfestivalens 50-årsjubileum kommer flera stora artister uppträda som till exempel Chance The Rapper, JAY-Z, Miley Cyrus, The Killers, Santana, Courtney Barnett och Janelle Monáe.

Woodstockfestivalen sker 16–18 augusti på Watkins Glen i delstaten New York. 


LÄS OCKSÅ: Sångaren: ”Mamma gjorde örngott av mina bandtröjor”

ANNONCE