Nyhet

Ny box med alla 433 låtar som spelades på Woodstock släpps

GAFFA.se – allt om musik

Den legendariska Woodstockfestivalen tog plats 15-18 augusti 1969 på en farm i närheten av staden Bethel i delstaten New York. För alla de som missade framträdanden med ikoniska artister som Jimi Hendrix, The Who, Nash & Young, Janis Joplin, Grateful Dead och Joan Baez släpps nu en box med låtarna som framfördes.

Boxen innehåller 433 låtar som artisterna uppträdde med på festivalen skriver NME. Boxen består av totalt 38 cd-skivor och 276 av låtarna är sedan tidigare aldrig släppta. Woodstock 50– Back To The Garden: The Definitive Anniversary släpps i augusti för att fira festivalens 50års-jubileum. 

Ett uttalande beskriver släppet som "en nära rekonstruktion av Woodstock som klockar in på 36 timmar med varje artistframträdande på festivalen i kronologisk ordning".


Skivorna ligger i en plywoodbox med en bild på Woodstockscenen. Setet innehåller också en Bluerayskiva med Woodstock filmen, en replika av orginalprogrammet, ett gitarrband och två Woodstockplanscher. Förutom det får man också en dagbok från en anonym festivaldeltagare, två bilder tagna av rockfotografen Henry Diltz och texter av Andy Zax och författarna Jesse Jarnow och Ellen Sander. Boxen innehåller också en kopia av skivan Woodstock: 3 Days of Peace & Music och en ny bok om festivalen skriven av arrangören Michael Lang.

Hela boxsetet kommer släppas i 1969 st kopior och kostar 629,99 pund. I trailern nedan finns mer information och det går också att läsa mer på denna hemsidan.  


GAFFA har tidigare skrivit om att orginalarrangören Michael Lang planerar att anordna en ny Woodstockfestival för att fira dess 50 års jubileum. Men efter strul med en huvudfinansiör är läget fortfarande oklart hurvida festivalen kommer bli av.

Lista över de artister som är med på boxen

Richie Havens
Sweetwater
Bert Sommer
Tim Hardin
Ravi Shankar
Melanie
Arlo Guthrie
Joan Baez
Quill
Country Joe McDonald
Santana
John B. Sebastian
The Keef Hartley Band
The Incredible String Band
Canned Heat
Mountain
Grateful Dead
Creedence Clearwater Revival
Janis Joplin
Sly & The Family Stone
The Who
Jefferson Airplane
Joe Cocker
Country Joe & The Fish
Ten Years After
The Band
Johnny Winter
Blood, Sweat & Tears
Crosby, Stills & Nash
Crosby, Stills, Nash & Young
The Butterfield Blues Band
Sha Na Na
Jimi Hendrix


LÄS OCKSÅ: Britney tvärvänder – blir del av ”Free Britney”-rörelsen

ANNONCE