Nyhet

Svenska popfavoriter till HudikKalaset

GAFFA.se – allt om musik

25-27 juli är det dags för den tionde upplagan av HudikKalaset. Sedan tidigare är artister som Laleh, Fricky, Gustaf och Viktor Norén, Mares och Albin Lee Meldau klara för festivalen. Och idag får vi till oss ytterligare tre namn.

Nadja Evelina är en av de klarast lysande stjärnorna på den svenska pophimlen just nu. I början på maj släppte hon sitt första fullängdsalbum Vi? på egna skivbolaget Hjärtat. Ett album som hyllats av både publik och kritiker. I sommar hittar vi Nadja Evelina på den omfattande turnén ”Heartbreak Tour” som bland annat gör ett kärt stopp på HudikKalaset.

2012 släppte Thomas Stenström debutalbumet Nåt annat, nån annanstans. Men det riktiga genombrottet kom två år senare när låten Slå  Mig Hårt I Ansiktet slog ner som en blixt från klar himmel. Den 10 maj kom senaste EP:n Uddevalla Dreamer del 1, med låtar som Adios Amigos, Himlen Över City och Bam Bam. Med det nya materialet i bagaget besöker Thomas Stenström Hudiksvall. Vi räknar med en öronbedövande allsång.

HudikKalaset välkomnar också multiinstrumentalisten Ryan Edmond, ursprungligen från Perth, Australien. Hans musik beskrivs som en blandning mellan pop, reagge och roots där han loopar gitarr tillsammans med kornett och stämningsfull sång. Ryan är numer bosatt i Sverige och släpper sitt debutalbum inom de kommande månaderna.

LÄS OCKSÅ: Little Jinder hintar om ny musik 

 

ANNONCE