Nyhet

Debuterande Malmö Rock Festival släpper nya namn

GAFFA.se – allt om musik

Malmö står med nytt musikevent. Viktigt för arrangörerna är att den så kallade Malmö Rock Festival är tillgänglig för alla och att ingen ska behöva begränsas av sin ekonomi. Det blir därför en endagsfestival med knallar, foodtrucks och ett tiotal band – till priset av en vanlig konsert.

Tidigare bekräftade band för festivalen är väletablerade Evergrey och högaktuella Lok som gör en exklusiv sommarturné efter 17 års total tystnad. Idag släpper festivalen ytterligare tre akter. Kolla in dem med arrangörens kommentarer:

Hardcore Superstar – Ingen kan väl ha missat Hardcore Superstar som genom åren gett oss oförglömliga låtar som ”Someone Special”, ”We don´t need a cure” och ”We don’t celebrate Sundays”. Deras senaste platta ”You can’t kill my Rock’n Roll” släpptes under hösten 2018 och låten med samma namn rullar på för fullt i landets alla radiokanaler. Göteborgsbandet bildades 1997 och har sedan dess släppt ett tiotal plattor och turnerat världen över. Bandet består av Jocke Berg (sång), Martin Sandvik (bas), Magnus ”Adde” Andreasson (Trummor) och Vic Zino (gitarr).


The Headlines – Malmöbandet The Headlines kommer till Malmö Rock Festival för att bjuda på äkta punkrock i högklass. Sedan 2007 har gruppen släppt fem fullängdsplattor, den senaste kom 2017 och heter ”In the end”. Musiken de spelar är kraftigt influerad av stora namn som The Clash, Stiff Little Fingers och Ramones. De har bland annat turnerat med brittiska Levellers och tyska Broilers och gjort ett hundratals spelningar i hela Europa. Bandet består av Kerry Bomb, Jako, Pete, T-Bone och Cim Dahlle.


Frontback – Växjöbaserade Frontback levererar energifylld rock när den är som bäst! Tidigare har de spelat på stora festivaler, bland annat Sweden Rock, och även på Malmöfestivalen. Deras senaste platta ”Heart Of a Lion” gavs ut 2017 men bandet har planer på att släppa nytt under 2019. Frontsångerskan Anlo som även spelar gitarr i bandet vann 2016 utmärkelsen ”Sweden’s Rock Voice”. Resten av gänget består av Axel Graneskog (gitarr), Jonas Persson (bas) och Koffe Stridh (trummor).

LÄS OCKSÅ: Nikki Sixx tar tillbaka våldtäktshistoria – "Jag har ingen aning om varför den är med"


ANNONCE