Nyhet

Billie Eilish medverkar i populärt barnprogram

GAFFA.se – allt om musik

Nyligen gjorde Billie Eilish sin Disney-debut när hon spelade karaktären Sally i en liveproduktion av Tim Burton-klassikern The Nightmare Before Christmas i Los Angeles. Och nu har det meddelats att den 19-åriga superstjärnan ska gästspela i det klassiska amerikanska barnprogrammet Sesame Street.

Sesame Street hade premiär på amerikansk tv redan 1969 och är skapad av Jim Henson, som också låg bakom The Muppet Show. Henson själv dog vid en ålder av bara 53 år 1990, men hans barnuniversum har överlevt som en institution inom amerikansk barnunderhållning.

Sesame Streets 52:a säsong har premiär på HBO den 11 november och gästas av såväl Eilish som Anderson .Paak och Kacey Musgraves. De är långt ifrån de första stjärnorna från musikens värld som tar sig förbi Sesame Street för att umgås med Elmo och de andra älskvärda karaktärerna från det populära universumet.


Redan 1977 besökte Paul Simon programmet och sedan dess har ett stort antal stjärnor tittat förbi. Detta inkluderar bland andra Beyoncé, James Blunt, Bruno Mars, Janelle Monáe, Backstreet Boys, Wyclef Jean, Ellie Goulding, Dave Grohl och Chance The Rapper.

2022 kommer Billie Eilish att besöka våra breddgrader när hon ger sig ut på en Europaturné, som skulle ha avslutats 2020, men sköts upp på grund av covid-19-pandemin. Det är ingen konsert i Sverige inplanerad, så svenska fans måste ta sig en tur till Tyskland eller England för att uppleva det amerikanska fenomenet.

LÄS OCKSÅ: Zara Larsson drog in miljoner från oväntat håll under pandemin

ANNONCE