Nyhet

Artistens nya musikvideo väcker starka reaktioner

Två läger har skapats i sociala medier.

Den nyligen släppta musikvideon till låten Not Here To Make Friends, från det färska albumet Gloria, har skapat starka reaktioner på sociala medier. I videon har artisten bland annat på sig en korsett med täckta bröstvårtor.

Det förekommer även scener där Sam Smith och hens bakgrundsdansare blir nedsprutade med vatten och snuttar där de dansar i underkläder. Och enligt TMZ möts nu musikvideon av kritik.

På Twitter kritiserar människor videon för att vara sexualiserande och vulgär. En användare skriver: "YouTube har ingen åldersgräns på Sam Smiths sexualiserande nya musikvideo. Sam Smith, det här är inte konst. Det här är inte trendigt. Det är inte stärkande. Det är monstruöst!".


En annan skriver: "Sam Smith är ett perfekt exempel på vad Hollywood gör med människor. De gör kändisar vulgära, hypersexualiserade och besatta av att bära sin sexualitet som en kostym och kasta den i folks ansikten".

Samtidigt har artistens fans hyllat musikvideon och kallat den inkluderande och nytänkande. Influencern Max Hovey skriver bland annat att: "Sam Smith banar väg för kroppspositivism bland queera personer. Låt hen vara".

En Twitteranvändare håller med och skriver: "Världen behöver fler som Sam Smith".


Sam Smith kom ut som ickebinär för fyra år sedan, och pratade nyligen om de trakasserier hen fått utstå i podcasten The Zane Lowe Show.

LÄS OCKSÅ: Artisten om hatet: ”Någon spottade på mig”

ANNONCE