Nyhet

Svenskt band sparkar medlem – heilade under konsert

Joel Lindholm, basist i svenska black metal-gruppen Marduk, gjorde en nazihälsning på scen i London.

I söndags uppträdde det svenska black metal-bandet Marduk på en festival i London i Storbritannien. Under framförandet av låten Beyond The Grace Of God reste basisten Joel Lindholm handen för att göra en nazihälsning på scen, vilket fans i publiken fångade på film, rapporterar Expressen.

Efter låtens slut möttes gruppen av flera burop från publiken. Men trots Lindholms gest fortsatte bandet spela. Nu har man däremot beslutat att utesluta honom från bandet.

"Efter flera oacceptabla händelser på scen av Joel under Inceneration Fest förra veckan så har han nu lämnat i bandet", skriver Marduk på Instagram.


Bandet förklarar att den tidigare medlemmen Magnus "Devo" Andersson kommer hoppa in som basist under en kortare period.

Till Expressen berättar grundaren och gitarristen Morgan Håkansson att de inte accepterar Lindholms agerande. Han förklarar att han inte var medveten om vad andra gör på scen, och att det hela är ett "bedrövligt beteende".


Marduk har tidigare anklagats för kopplingar till den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Tidningen ETC kunde under våren 2019 avslöja att två av gruppens medlemmar hade köpt nazistpropaganda från organisationen. Detta dementerades dock av bandet i ett uttalande på sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Marduk svarar på nazistanklagelser

ANNONCE