Nyhet

The Cardigans avbildade på elskåp i Malmö

Nu kan förbipasserande vid Södra Förstadsgatan få skymta en bild av de svenska poprepresentanterna.

I tisdags avtäcktes fotografiet på kabelskåpet som ligger på samma gata som The Cardigans hade sin gemensamma lägenhet under 90-talet, enligt Sydsvenskan.

– Jag tycker att det är en otroligt gullig grej. Det är första gången bandet får en utmärkelse från staden och det känns väldigt fint. Hela idén med historiska bilder på elskåpen är fin, säger bandets basist Magnus Sveningsson till tidningen.

Sveningsson berättar vidare att fotot togs i London 1995, när bandet fortfarande bodde i kollektivet på Södra Förstadsgatan.


Elskåpet är ett av flera i Malmö som pryds av historiska bilder. Bakom satsningen står lokalhistorikern Jeanette Rosengren och BID Malmö; ett partnerskap mellan fastighetsägare, verksamheter, staden, bostadsrättsföreningar och byalag.


Projektet går ut på att foliera elskåp i föreningarnas områden med bilder och texter om stadens historia, enligt BID Malmös hemsida.

– Det här är det 31:e elskåpet med historiska bilder som vi idag inviger. Inom kort kommer nio till, men frosten har gjort att de inte kommit upp än, säger Hjalmar Falck, verksamhetsledare för BID Malmö, till Sydsvenskan.

LÄS OCKSÅ: NINA PERSSON OGILLADE PORRIG BILDKULTUR


ANNONCE